ete1

Αίτημα συνάντησης με τον Yπουργό κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

 

 

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

(Technology Teachers’ Association)

Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ

Τ.Θ. 45015 – Τ.Κ. 13510 Αγ. Ανάργυροι Αττικής , Τηλ: 6973275324

URL: https://www.ete.gr/ , E-mail: ete@ete.gr

 


 

ΑΘΗΝΑ, 9/2/2009

Αρ. Πρωτ.: 1

ΠΡΟΣ: 1. Yπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο ΥΠΕΠΘ και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Η ΕΤΕ είναι η επιστημονική ένωση των τεχνολόγων εκπαιδευτικών, του πολυπληθέστερου τμήματος εκπαιδευτικών στην ΤΕΕ, πτυχιούχων της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, μιας σχολής που επί σαράντα χρόνια τροφοδοτεί με καταρτισμένους εκπαιδευτικούς το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σε όλες τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις έχουμε καταβάλλει, με προτάσεις, κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συμβολής, αλλά, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές δεν εισακουσθήκαμε με αποτέλεσμα τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και να οξύνονται.

Παρακαλούμε να ορίσετε, το συντομότερο δυνατόν, συνάντηση με το ΔΣ της ΕΤΕ για να σας εκθέσουμε τους προβληματισμούς και τις θέσεις της Ένωσης.

Δύο είναι τα κύρια ζητήματα, άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, που μας απασχολούν:

-Η ΤΕΕ η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται, σε αντίθεση με τα δρώμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ένταξη (μετεξέλιξη) της ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) στον Πανεπιστημιακό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως σαφώς επιβάλλεται από τον σκοπό ύπαρξης (παραγωγική σχολή εκπαιδευτικών) καθώς και τα ισχύοντα στη χώρα μας (οι εκπαιδευτικοί είναι πτυχιούχοι πανεπιστημιακών σχολών).

Κύριε Υπουργέ,

Εσείς, σήμερα, καλείσθε να τολμήσετε παρεμβαίνοντας θεσμικά και να ανανεώσετε το όραμα της Σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ), προσδίδοντας σε αυτό νέο περιεχόμενο και στόχους συμβατούς με την εποχή μας.

Η ιστορική συνεισφορά της Σχολής είναι αδιαμφισβήτητη και μοναδική για το χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεπώς και η επίσης ιστορικά αναγκαία προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δεδομένα των επιστημών της Παιδαγωγικής και της Τεχνολογίας προϋποθέτει την άμεση μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό ίδρυμα δημιουργίας εκπαιδευτικών λειτουργών.

Μια τέτοια απόφαση όχι μονάχα σηματοδοτεί την έμπρακτη βούληση της Πολιτείας να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο και μάλιστα σε ένα τομέα καίριο, αυτόν της προώθησης του επαγγελματισμού (παιδαγωγικό & επιστημονικό προφίλ) στο χώρο των εκπαιδευτικών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα, εξ αντικειμένου, θα προάγει την άμιλλα και τον ανταγωνισμό μεταξύ των παραδοσιακών καθηγητικών σχολών στον τομέα αυτό.

Επιπρόσθετα, το νέο ίδρυμα θα στηρίξει την έρευνα και τον σχεδιασμό του ΥΠΕΠΘ για τον ιδιαίτερα απαιτητικό τεχνολογικό και επαγγελματικό τομέα της Δ/θμιας Εκπαίδευσης και κατάρτισης, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Η ΕΤΕ, στο όνομα των 3500 εν ενεργεία εκπαιδευτικών, οι οποίοι με υπερηφάνεια δηλώνουν απόφοιτοί της και εκπαιδευτικοί λειτουργοί, πρωτοστάτησε στη διαμόρφωση τεκμηριωμένης πρότασης πανεπιστημιακής μετεξέλιξης της ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ), την οποία και κατέθεσε στις προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΕΠΘ.

Θεωρούμε, ότι σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε άμεσες ενέργειες υλοποίησης αυτής της πορείας, αλλά και ενδεχόμενες άλλες προσεγγίσεις, στο πλαίσιο πάντοτε της άρσης της ακαδημαϊκής εκκρεμότητας, που χρόνια ταλανίζει αυτή τη Σχολή, αλλά και το χώρο της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Αναμένουμε, σύντομα, συνάντηση μαζί σας.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Ν. ΒΑΣΑΓΙΩΡΓΗΣ