Η ΕΤΕ ξεκινά μια σειρά επιμορφώσων για τα μέλη της σε τομείς εκπαιδευτικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.
Ξεκινάμε με την παρακάτω επιμόρφωση:
“Εισαγωγή στο ΑUTOCAD :
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-3-2021 και ώρα 11.00, τηλεδιάσκεψη μελών του ΔΣ της ΕΤΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο, με θέμα το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Από πλευράς ΕΤΕ
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 3μμ τηλεδιάσκεψη με τον υπεύθυνο τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. Το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε μεταξύ άλλων παρουσίασε
Ζητείται η συμμετοχή σας σε ομάδες εργασίας ανά ειδικότητα, για την δημιουργία εισηγήσεων προς το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ ενόψει της Εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών και επιμορφωτικού υλικού του ΙΕΠ (Πράξεις:
Την Τετάρτη 24-3-21 και ώρα 20.30 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, ύστερα από αίτημα του ΔΣ της ΕΤΕ, μεταξύ των μελών των ΔΣ των δύο συλλόγων, με θέμα το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των υπευθύνων Παιδείας των κομμάτων για την πρόταση της Ε.Τ.Ε με θέμα την Πανεπιστημιακή μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-3-2021 και ώρα 17.00
Αγαπητέ Πρόεδρε
Με χαρά ολόψυχα στηρίζω αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας την δικαίωση της προσπάθειας που κι εγώ έκανα κατά το παρελθόν. Είμαι στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.
Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την εξέλιξη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής έχει ως εξής:
Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκαν αναφορές από τον γραμματέα Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου και τον κ. Λογιάδη βουλευτή Ν. Ηρακλείου , ΜέΡΑ25
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με εκπροσώπους του ΚΚΕ.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χάρη Καστανίδη.
Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την κατάφωρη αδικία της μη πανεπιστημιοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) και τη διατήρηση διοίκησης από Διοικούσα Επιτροπή επί 20 έτη.
Στο πλαίσιο των μακροχρόνιων προσπαθειών της ΕΤΕ για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, απέστειλε την πρότασή της στο ΕΚΠΑ.
Την Τρίτη 2-3-2021 και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Τ.Ε. στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασαγιώργης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μουστάκας και ο Γ. Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τριβέλλας, με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Γεώργιο Βούτσινο.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των υπευθύνων Παιδείας των κομμάτων για τις θέσεις της Ε.Τ.Ε, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24-2-2021 και ώρα 18:30 τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Τ.Ε που συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασαγιώργης και ο Γ. Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τριβέλλας, με τον Τομεάρχη Παιδείας, Υπεύθυνο για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Κορίλλη.
Θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε ένα μακροσκελή κατάλογο για να υπενθυμίζουμε όσα έχει καταφέρει η Ε.Τ.Ε για όλους τους πτυχιούχους της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ, νυν ΑΣΠΑΙΤΕ, είτε είναι μέλη μας είτε όχι. Ας περιοριστούμε στα σημαντικότερα που μπορούμε να θυμηθούμε:
Την προσεχή Κυριακή 21/2/2021, σειρά έχουν τα Περιφερειακά Παραρτήματα Θεσσαλίας (νομοί Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων) και Δυτικής Ελλάδος (νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας).
Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών έχει καταθέσει υπόμνημα αναφορικά με την πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ Δείτε το Υπόμνημα όπως κατατέθηκε στους αρμόδιους φορείς.
Την Κυριακή 31-1-2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση της ΕΤΕ, με θέμα:
“Σκέψεις και προοπτικές για τα μαθήματα της Τεχνολογίας και του ΣΕΠ στο Γυμνάσιο”
Το Προσωρινό Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε., προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα μέλη για τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Ένωσης, καθώς επίσης και για να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και προβληματισμών
Πρόσκληση στην διαδικτυακή παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2021 ώρα έναρξης 13:00, με θέμα […]
Κείμενο Συμμετοχής στη διαβούλευση του Ν/Σ «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».
Το παράρτημα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών νομού Θεσσαλονίκης (πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ) αποχαιρετά το συνάδελφο εκπαιδευτικό και φίλο Γιώργο Μπέγκα, ο οποίος έχασε τη […]
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει