ete1_thumb

Ανακοίνωση Προτάσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΔΜΘ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
(Technology Teachers’ Association)
Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ
Τ.Θ. 45015 – Τ.Κ. 13510 ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τηλ: 6973275324
 

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών με τη δημοσίευση του προς ψήφιση νομοσχεδίου με τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια,  απέστειλε προς την Υπουργό Παιδείας, τους Υφυπουργούς και το Γ. Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ, έγγραφο με παρατηρήσεις – τροποποιήσεις. Τα κύρια σημεία του εγγράφου (που αποτελούν και θέσεις του ΔΣ της ΕΤΕ) ήταν τα παρακάτω:

–      Ζητήσαμε η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια (άρθρο 2) να παρέχεται από ειδικό πρόγραμμα σπουδών ετήσιας διάρκειας και επίσης να πιστοποιείται  και με την κατοχή πτυχίου των ΑΣΕΤΕΜ ή ΠΑΤΕΣ της ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και του ΕΠ.ΠΑΙ.Κ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

–      Ζητήσαμε επανεξέταση και εξορθολογισμό των μοριοδοτήσεων για την επιλογή στελεχών, όπως π.χ η κατοχή δεύτερου πτυχίου στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών (άρθρο 3) να πριμοδοτείτε με 2 μονάδες αντί για τρείς που αναγράφεται στο νομοσχέδιο

–      Στο άρθρο 4 ζητήσαμε επαναδιατύπωση της παραγράφου 9

–      Στο άρθρο 7 παράγραφος 2 να προστεθεί στα επικαιροποιούμενα στοιχεία και η διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΣΕΚ

–      Στο άρθρο 11 ζητήσαμε τροποποίηση της διατύπωσης λόγω έλλειψης οργανικών θέσεων στα ΣΕΚ, αφού εκεί οι καθηγητές υπηρετούν με διάθεση

–      Επίσης στο άρθρο 13 στα κριτήρια επιλογής σχολικών συμβούλων όπως επίσης και στο άρθρο 14 για την αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης, προϊσταμένων γραφείων – ΚΕΔΔΥ και διευθυντών σχολικών μονάδων και ΣΕΚ, ζητήσαμε να μετράνε στη μοριοδότηση οι διάφοροι τίτλοι σπουδών που δίνει η ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ π.χ. ΓΕΤΕ / ΠΕΣΥΠ, να μοριοδοτούνται και άλλες επιμορφώσεις, καθώς και η άσκηση καθηκόντων υπεύθυνου τομέα ΣΕΚ ή ΓΡΑ.ΣΥ.

 

Από τα παραπάνω έγινε αποδεκτή η προσθήκη για αναγνώριση της κατοχής πτυχίου ΑΣΕΤΕΜ/ ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ ως πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, καθώς και η μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου με 2.5 μονάδες.

 

Από το ΔΣ της ΕΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΔΒΜΘ