ete1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ete1

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

TECHNOLOGY TEACHERS’ ASSOCIATION

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

Ημ/νία: 6/04/2011

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αγαπητοί  συνάδελφοι
Την Παρασκευή  8  Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του  4ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας Μαγνησίας , στο συγκρότημα Φυτόκου, θα έχουμε κοντά μας  τον Πρόεδρο  των αποφοίτων  της σχολής μας ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ, κύριο Γιώργο Μουστάκα.
Η πρόσκληση  που του απευθύναμε  έγινε δεκτή από μέρους του  και του ζητήσαμε να μας ενημερώσει  για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν  τον κλάδο μας.
Η αντικατάσταση του Γενικού Λυκείου με το νέο Λύκειο   που εξήγγειλε η Υπουργός παιδείας, έφεραν τον κλάδο μας σε δυσχερή θέση.  Ολες οι τεχνικές  ειδικότητες που  είχαν αναθέσεις  εκεί, (πλήν της Πληροφορικής), έχουν πλέον εξοστρακιστεί χάνοντας έτσι τις οργανικές τους  θέσεις αρκετοί από τους συναδέλφους μας τεχνικούς.
Μαθήματα όπως  το ΣΕΠ, η τεχνολογία, το γραμμικό σχέδιο, το ελεύθερο σχέδιο , το τεχνικό σχέδιο, το αρχιτεκτονικό σχέδιο  και η  ηλεκτρολογία καταργήθηκαν και τη θέση τους πήραν  θεωρητικά μαθήματα  για μαθηματικούς, φυσικούς , χημικούς  και φιλολόγους.
Το σχέδιο έρευνας  θα το έχουν ως ανάθεση οι καθηγητές γενικών  μαθημάτων που  θα διδάσκουν εκεί  και τα υπόλοιπα μαθήματα . Αρα  οι θέσεις των συναδέλφων μας , είτε οργανικές είτε με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου   θα αποτελούν  παρελθόν με τη νέα σχολική χρονιά.  Στο νέο  Λύκειο όπως φαίνεται δεν χωράνε ούτε  απόφοιτοι ΑΣΕΤΕΜ ούτε απόφοιτοι ΤΕΙ  ή Πολυτεχνικών σχολών.

Δυστυχώς και για το  γυμνάσιο δεν προοιωνίζονται  ευοίωνες εξαγγελίες.  Η πρόταση προς το υπουργείο να καταργηθεί το μάθημα της τεχνολογίας   και να αντικατασταθεί από μάθημα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Νέες  Τεχνολογίες», το οποίο θα περιλαμβάνει Φυσική, Πληροφορική και   Ρομποτική, τα οποία στην ουσία είναι υποσύνολα του μαθήματος της  Τεχνολογίας και αν διδαχθούν ξεκομμένα αλλοιώνουν  και τη φύση του, είναι η  πιθανή προοπτική ενόψει των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα. Άρα θα συνεχιστεί και  εκεί η  εργασιακή συρρίκνωση.

Η χαριστική βολή θα είναι  στο τεχνολογικό λύκειο  όπου αναμένεται  και εκεί να προσπαθήσουν να κάνουν περικοπές εκπαιδευτικών και με τη λογική της αναβάθμισης θα διατηρηθούν  θέσεις φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών κτλ. εις βάρος των τεχνικών ειδικοτήτων και άρα των τεχνικών μαθημάτων. Στο τέταρτο έτος που εναποθέταμε τις ελπίδες μας,   και πιστεύαμε ότι θα  υπάρχουν αρκετές ώρες τεχνικής ειδίκευσης  πιθανόν  σύμφωνα με εισηγήσεις  στο  υπουργείο, να είναι εκτός  δευτεροβάθμιας και άρα  το μέλλον των  οργανικών  μας θέσεων και της εργασιακής μας απασχόλησης θα είναι  πλέον αβέβαιο.
Για όλα τα ανωτέρω καλέσαμε τον πρόεδρο να μας ενημερώσει , να συζητήσουμε  ,να ανταλλάξουμε απόψεις  και θα ήταν θετικό να  καταλήγαμε και σε διεκδικητικές θέσεις για τον κλάδο μας.
Με εκτίμηση

Ο υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος Μαγνησίας

Αθανάσιος Χασιώτης