This page was saved using WebZIP 7.0.3.1030 offline browser (Unregistered) on 03/04/08 4:49:49 μμ.
Address: http://www.ete.gr/deltio_tupou/2003/energies1.htm
Title: ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε  •  Size: 7268  •  Last Modified: Fri, 20 Apr 2001 07:19:39 GMT

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000

Το ΔΣ της ΕΤΕ ενημερώνει τα μέλη για τις ενέργειές του σχετικά με τους διορισμούς του 2000, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Οι ενέργειες της Ένωσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επικεντρώθηκαν α) σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπου σε συνεργασία με βουλευτές όλων των κομμάτων κατατέθηκαν ερωτήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας και τροπολογίες προς ψήφιση, β) σε επαφές με την ΟΛΜΕ η οποία και έλαβε σχετικές αποφάσεις, γ) σε υπομνήματα και έγγραφα προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας, δ) σε έκδοση Δελτίων Τύπου, ε) σε δημοσιεύσεις στον ημερήσιο τύπο, στ) σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας (Δ/νση Προσωπικού Δ.Ε.) και ζ) σε συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας

Συγκεκριμένα:

  • Στις 17-2-2000 κατόπιν συνεννοήσεως με την βουλευτή του Συνασπισμού κ. Ν. Λουλέ κατατίθεται ερώτηση με την οποία ερωτάται ο Υπουργός Παιδείας για το λόγο του μη διορισμού εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Στην εισηγητική έκθεση της ερώτησης γίνεται αναφορά στο Δελτίο Τύπου της ΕΤΕ.
  • Στις 21-2-2000 και στα πλαίσια του Νομοσχεδίου “Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλες διατάξεις” κατατίθεται τροπολογία-προσθήκη που ορίζει τα ποσοστά διορισμού για τις τεχνικές ειδικότητες για το έτος 2000 σε 80% από την επετηρίδα και 20% από το διαγωνισμό. Την τροπολογία παρόλο που η ΕΤΕ κατάφερε να την υπογράψουν πέντε βουλευτές ( Σ. Μανίκας, Β. Μαλέσιος από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Καλός από την ΝΔ, Π. Κουναλάκης και Ν. Λουλέ από το ΣΥΝ), δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό.
  • Στις 6-3-2000 αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, όπου δεν συμπεριλαμβάνονταν οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, η ΕΤΕ αποστέλλει έγγραφα διαμαρτυρίας προς ΥΠΕΠ, ΟΛΜΕ, καθώς και δελτίο τύπου. Έτσι στις 8-3-2000 η ΟΛΜΕ εκδίδει δελτίο τύπου με θέμα “Διορισμοί εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων”, με το οποίο καλεί το υπουργείο Παδείας, να εντάξει άμεσα στον προγραμματισμό και να ανακοινώσει μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Οι εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ έχουν σχετικό ρεπορτάζ.
  • Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Παιδείας κ. Ευθυμίου, στις 24-4-2000 και με αριθμό πρωτ/κόλου κατατίθεται ενημερωτικό υπόμνημα με 4 βασικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων ήταν οι διορισμοί εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Το ίδιο έγγραφο λαμβάνουν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας και ο γ.γραμματέας. Παράλληλα ζητείται επειγόντως συνάντηση μαζί τους.
  • Στις 8-6-2000 με έγγραφο της ΕΤΕ προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ζητείται η παρέμβασή του για να μην υπάρξει τρίτη συνεχής χρονιά χωρίς διορισμούς για τις τεχνικές ειδικότητες. Στις 13-6-2000 με κοινοποίηση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής (αρ, πρωτ/κόλου1490), ενημερωνόμαστε ότι έλαβε γνώση του αιτήματός μας ο υπουργός Παιδείας.
  • Αλλεπάλληλες προσωπικές παρεμβάσεις από μέλη του Δ.Σ. γίνονται προς τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δ.Ε. κ. Γελεσάκη και με υπέυθυνους τμημάτων του υπουργείου.
  • Με δελτία τύπου ενημερώνονται τα Μ.Μ.Ε Ρεπορτάζ που επικαλούνται τις ανακοινώσεις της ΕΤΕ δημοσιεύονται στις εφημερίδες ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑ.
  • Στις 27-7-2000 πραγματοποιείται συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Πετσάλνικο, ο οποίος μας υπόσχεται ότι θα επανεξετάσει το θέμα των διορισμών και δεν θα υπάρχει παρέκλιση από τις διατάξεις του Νόμου 2419/96.
  • Στις 30-7-2000 σε ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δημοσιεύονται οι απόψεις της ΕΤΕ για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στη λειτουργία των ΤΕΕ η μη κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους διορισμούς.
  • Στις 28-8-2000 στη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΤΕ με τον υπουργό Παιδέιας, παρουσία και του προέδρου της ΟΛΜΕ γίνεται συζήτηση για τις αναθέσεις των μαθημάτων, για την αναβάθμιση της ΑΣΕΤΕΜ και για την κατάλληλη επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση των μελών της Ένωσής μας και αναδεικνύεται το συγκριτικό τους πλεονέκτημα, το οποίο συνηγορεί στην προτίμησή τους.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι το Δ.Σ. δεν είναι βέβαια ικανοποιημένο από τον αριθμό των διορισμών. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι από τους 38, 19, 20, 45 διορισμούς για τα έτη 91, 92, 93, 94 φτάσαμε στους 214, 148, 331, 231 για τα έτη 95, 96, 97, 2000 αντίστοιχα.

Η πορεία αυτή δεν είναι φυσικά αποτέλεσμα σπασμωδικών κινήσεων, τυχαίων παρεμβάσεων ή μορφών υστερικής αντίδρασης που χρησιμοποίησαν κάποιοι πρόσφατα, με αποκλειστικό τους στόχο να επιλύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα εκμεταλλευόμενοι το κύρος της ΄Ενωσής μας. Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης, επίπονης και μεθοδικής προσπάθειας

Η εκπαιδευτική μας συνείδηση και το κύρος της επιστημονικής μας Ένωσης δεν μας επιτρέπουν να προσφύγουμε σε τέτοια μέσα. Η ΕΤΕ θα συνεχίσει με τον τρόπο που όλοι πλέον γνωρίζουν, να διεκδικεί τη στελέχωση όλων των Σχολείων με τα άξια και ικανά μέλη της.

Το ΔΣ.