This page was saved using WebZIP 7.0.3.1030 offline browser (Unregistered) on 03/04/08 4:49:49 μμ.
Address: http://www.ete.gr/deltio_tupou/2003/petsalnikos1.htm
Title: Συνάντηση με Υφυπυργό Παιδείας  •  Size: 4884  •  Last Modified: Fri, 20 Apr 2001 07:19:40 GMT

'Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

(Technology Teachers’ Association)
(Πτυχιούχων ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ)
ΤΘ.25046-ΤΚ 10026 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 5572657, FAX: 9819708,
Ε-mail: tta@ath.forthnet.gr
http://www.forthnet.gr/ete

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 28/7/2000

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/7, ολιγόλεπτη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΄Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) – πτυχιούχων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ (ΠΕ17)- με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Το αίτημα για συνάντηση της ΕΤΕ με την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ είχε διατυπωθεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ προ τριμήνου.

Στον κ. Υφυπουργό κατατέθηκε επιστολή-υπόμνημα της ΕΤΕ στην οποία διατυπώνονται επιγραμματικά τα ζητήματα θεσμικής παρέμβασης και πανεπιστημιακής μετεξέλιξης της ΣΕΛΕΤΕ καθώς και οι προκύπτουσες εξ αυτής της χρόνιας εκκρεμότητας δυσμενείς επιπτώσεις στο επιστημονικό και επαγγελματικό μέλλον των 2500 εκπαιδευτικών του κλάδου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο φόρτος εργασίας του κ. Υφυπουργού, ο σχετιζόμενος με τα προβλήματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, επηρέασε το ύφος καθώς και τη συμπεριφορά του απέναντι στην αντιπροσωπεία της Ένωσής μας.

Ο κ. υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το ΥΠΕΠΘ έχει ήδη αποφασίσει να "ασχοληθεί με τη ΣΕΛΕΤΕ" και το αργότερον εντός του Οκτωβρίου το ΥΠΕΠΘ θα καταθέσει την πρότασή του για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά, ότι πρόθεση του ΥΠΕΠΘ είναι “…η αναβάθμιση της Σχολής χωρίς να συνοδεύεται αυτή και με τα προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία των ΑΕΙ …”(;) εκφράζοντας μάλιστα την απορία του “…γιατί εσείς (η ΕΤΕ) επιθυμείτε η Σχολή να ενταχθεί ως ένα απλό τμήμα σ΄ ένα Πανεπιστήμιο και όχι να γίνει κάτι καλύτερο…”(;) χωρίς όμως να μετεξελιχθεί σε Πανεπιστήμιο (;!).

Την ευθύνη κατάθεσης της πρότασης –σύμφωνα με δήλωση του κ. Υφυπουργού- έχει αναλάβει ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσουροπλής, ο οποίος και θα συναντηθεί με την ΕΤΕ , για να ακούσει τις προτάσεις της.

Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης από την ΕΤΕ για το πρόβλημα με τους διορισμούς και την αναλογία μεταξύ κλάδων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ, για τα προβλήματα μεταπτυχιακών σπουδών των πτυχιούχων καθώς και για την κατηγορηματική αντίθεση της ΕΤΕ και της ΟΛΜΕ για πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ σχετικά με τον κλάδο ΤΕ1, ρύθμιση που χαρακτήρισε ως απαράδεκτη ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσουροπλής.

Η ΕΤΕ δηλώνει ότι αναμένει εκ μέρους του ΥΠΕΠΘ και προσωπικά εκ μέρους του κ. Υφυπουργού, εκείνες τις πρωτοβουλίες και τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα επίμαχα ζητήματα που ετέθησαν κατά τη συνάντηση. Δηλώνει επίσης ότι επιθυμεί να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της ΣΕΛΕΤΕ, ως η κατεξοχήν εκφράζουσα τους μόνους ειλικρινώς ενδιαφερόμενους για το μέλλον της, πτυχιούχους εκπαιδευτικούς της Σχολής.

Παράλληλα δηλώνει κατηγορηματικά ότι απόψεις σαν αυτές που εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση εκ μέρους του κ. Υφυπουργού και οι οποίες διακρίνονται όχι μονάχα για τη θεσμική τους ασάφεια και "πρωτοπορία" αλλά έχουν και στο παρελθόν διατυπωθεί από επώνυμους κύκλους εκτός και εντός του ΥΠΕΠΘ (κύκλοι οι οποίοι "λυμαίνονται" τη ΣΕΛΕΤΕ χρόνια τώρα) θα αντιμετωπίσουν τη δυναμική αντίδραση των 2500 εκπαιδευτικών πτυχιούχων της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε