ete1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ .

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(TECHNOLOGY TEACHERS’ ASSOCIATION)
Πτυχιούχοι  ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ .
(NORTH AEGEAN  REGIONAL  DEPARTMENT)
Πληροφορίες Διεύθυνση   Τηλέφωνο       : :   : Κ.Β.Χατζησταμάτης Αγ.Αναστασίας Φραγκοβούνι 82100,    Χίος 2271031723 6932858075       Χίος 19/ 02/ 2019 Αρ. Πρωτ.: 1           Προς Τους Εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Τι πάτε να κάνετε κύριε Μουτζούρη;”

Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου (ΠΤ ΕΤΕΒΑ) ως μέρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ), πιστό στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Καταστατικό της Ένωσης και ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, παρατηρεί, αναδεικνύει και δημοσιοποιεί, όταν απαιτείται, ζητήματα που το αφορούν στην περιοχή ευθύνης του.

Χθες έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευση Χιακής ηλεκτρονικής σελίδας μέσου μαζικής ενημέρωσης το οποίο αναδημοσίευε μέρος από κείμενο Πανελλήνιας εμβέλειας εκπαιδευτικού site με τίτλο ¨ ¨Γάμος¨ με μεγάλη ¨προίκα¨ στο Παν. Δυτ. Αττικής με γνωστό ¨κουμπάρ﨨. Ο γνωστός ¨κουμπάρος¨ ήταν κατά τον συντάξαντα το άρθρο ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και νυν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) κος Μουτζούρης ο οποίος φαίνεται να ζητά να συγχωνεύσει την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στο ΠΑΔΑ και μάλιστα έκανε την πρόταση και έναν χρόνο πριν.

Τι πάτε να κάνετε λοιπόν κύριε Μουτζούρη;

Nα σας πληροφορήσουμε λοιπόν μαζί με τους βασικούς υπεύθυνους του παρόντος γάμου ότι:

   Η Σχολή που ζητάτε να συγχωνευθεί και να εξαφανισθεί από τον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι η μοναδική στο είδος της και πενταετής. Είναι η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, διάδοχη της ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ η οποία παράγει σε προπτυχιακά τμήματα εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με το Συγχρονικό μοντέλο. Ένα βιωματικό μοντέλο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών που παράλληλα με τα Τεχνολογικά μαθήματα διδάσκονται και τα Παιδαγωγικά ενώ ότι μαθαίνουν οι φοιτητές στην θεωρία το εφαρμόζουν παράλληλα στην πράξη στα Εργαστήρια. Σήμερα λοιπόν που εξαγγέλλεται από το Υπουργείο Παιδεία ¨Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ¨ και ως εκπαιδευτικοί βιώνουμε όλο και συνθετότερα προβλήματα μαθητών στις σχολικές τάξεις και θα έπρεπε να ενισχυθεί η Παιδαγωγική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και να εμπλουτισθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ με συμπληρωματικές ειδικότητες ώστε να καλύπτει όλους τους τομείς του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου, εσείς ζητάτε ουσιαστικά την παύση της λειτουργίας της. Ζητάτε ουσιαστικά της κατάργηση μιας Σχολής που και να μην υπήρχε στον εκπαιδευτικό χάρτη θα έπρεπε να επινοηθεί, εάν πραγματικά επιθυμούμε να αμβλυνθούν τα προβλήματα της σχολικής τάξης.

   Κατανοούμε πλήρως την αγωνία σας κύριε Μουτζούρη για την ¨προίκα¨ της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά θα σας καταστήσουμε ιστορικά υπεύθυνο για το κλείσιμό της Σχολής μας η οποία έχει προσφέρει για 60 περίπου χρόνια ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τον εκπαιδευτικό κόσμο που έχει μορφώσει και επιμορφώσει.

   Κατανοούμε πλήρως την αγωνία και όσων ανήρτησαν το σχετικό άρθρο το οποίο κατέβηκε άμεσα, σήμερα,  όταν μαθεύτηκε η πρώτη μας αντίδραση.

   Προπάντων θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι πιστεύουμε ακράδαντα στο συγχρονικό μοντέλο ως το επιτυχέστερο μοντέλο παραγωγής εκπαιδευτικών και πως αποτελεί μονόδρομο η Αυτόνομη Πανεπιστημιακή μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ, όπως ανάλογα προωθείται για το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, που είμαστε διατεθειμένοι να το υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Αυτή ήταν μόνον η αρχή!

  Με τιμή Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.   Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX site: http://users.sch.gr/convichat e-mail: convichat@sch.gr