Επιστολή ΕΤΕ προς τη νέα Δ.Ε της ΑΣΠΑΙΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η ΕΤΕ εκφράζει τις ευχές στη νέα ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Εύχεται επιτυχία στο δύσκολο έργο της και δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό της σε κάθε προσπάθεια για την κατά οιανδήποτε τρόπο ένταξη της σχολής στον πανεπιστημιακό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και την  ουσιαστική αναβάθμισή της. Για να αποκτήσει επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση μια σχολή εκπαιδευτικών πανεπιστημιακού επιπέδου που θα συμβάλει στην ανάπτυξή της, απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγική ανάπτυξη της Χώρας. Η ΕΤΕ επί  δεκαετίες αγωνιζόταν και συνεχίζει να αγωνίζεται  προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλές φορές «φθάσαμε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε», αλλά και αποτρέψαμε το ουσιαστικό κλείσιμο της σχολής.

Ο πρόεδρος κ. Χατζαράκης και ο αντιπρόεδρος κ.Πανέτσος γνωρίζουν καλά αυτές μας τις προσπάθειες, γνωρίζουν την αίγλη  των ΑΣΕΤΕΜ και ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ και προσβλέπουμε σε κοινή δράση για την επίτευξη του οράματός μας. Περιμένουμε σύντομα μια συνάντηση μαζί τους.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την επιλογή της Υπουργού  Παιδείας να μην συμπεριλάβει στη νέα ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, εκπρόσωπο της ΕΤΕ, παρά την αναμφισβήτητη θετική συμβολή του εκάστοτε εκπροσώπου μας στη  λειτουργία της από το 2004 μέχρι και σήμερα.

 

Για το ΔΣ της ΕΤΕ                                                                                              15/9/2020

Ο πρόεδρος

Θεοδωρόπουλος Σωτήρης