Ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Erasmus+ 2017

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

 

Αθήνα,   6-8-2017

Ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η Ε.Τ.Ε. το 2017 – 2018 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ 2014 – 2020, θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση  εκπαιδευτικών και μεταφορά καλών πρακτικών για το μηχανισμό του δυϊκού εκπαιδευτικού συστήματος μαθητείας στην ΕΕΚ: Η συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερομένων από τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και την κοινωνία»  που  θα υλοποιηθεί μέσω δύο ροών στο IHK fur Munchen und Oberbayern στο Μόναχο της Γερμανίας. Μία ροή από 19 – 26 Νοεμβρίου 2017 και μία ροή από 3 – 10 Δεκεμβρίου 2017.

Η επιχορήγηση είναι μειωμένη, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα. Το 80% θα δοθεί πριν το ταξίδι και η αποπληρωμή του υπολοίπου 20% θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Με τα χρήματα αυτά θα πληρώσουμε τους ξένους φορείς για την οργάνωση των σεμιναρίων και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για αεροπορικές μεταφορές, ξενοδοχεία και εσωτερικές μετακινήσεις στις χώρες υποδοχής. Τα χρήματα που θα περισσέψουν από τις προαναφερθείσες δαπάνες θα διατεθούν για την παροχή γευμάτων.

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν, από το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε , εκτός των απαιτούμενων εγγράφων που θα υπογράψουν θα πρέπει να καταθέσουν, εντός προθεσμίας που θα οριστεί, το ποσό των 280 € για την έκδοση των εισιτηρίων, τα οποία θα τους επιστραφούν το Σεπτέμβριο του 2018, όταν θα γίνει η αποπληρωμή του 20% του προγράμματος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του και την υποβολή της προβλεπόμενης έκθεσης  από κάθε συμμετέχοντα.

Τα μέλη της E.T.E. που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε κάποια από τις δύο ροές, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Η επιλογή των μελών που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα θα γίνει από το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με βασικά κριτήρια την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς την ένωση μέχρι σήμερα, την ενεργό συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις της ένωσης, τον αριθμό συμμετοχών σε προηγούμενα προγράμματα της ΕΤΕ, καθώς επίσης και το επίπεδο γνώσης ξένων γλωσσών (τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Αγγλική Γλώσσα). Επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τα μέλη που θα συμμετάσχουν να προέρχονται από όσα το δυνατόν περισσότερα περιφερειακά τμήματα της ένωσης, έτσι ώστε να υπάρξει στη συνέχεια διάχυση των εμπειριών και των συμπερασμάτων που θα προκύψουν και στα υπόλοιπα μέλη, κάτι που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους αυτών των προγραμμάτων και υποχρέωση των συμμετεχόντων.

Η ανακοίνωση των μελών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα, θα πραγματοποιηθεί με νέα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ένωσης.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

Καλτσάς Κωνσταντίνος                     Παπάζογλου Μιχαήλ

 

Ανακοίνωση σε pdf

Aίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε)