Ανακοίνωση της ΕΤΕ σχετικά με την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και έχει εκφράσει με κάθε μέσο την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη συγχώνευση της σχολής με το ΠΑΔΑ (πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως αδιέξοδο ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για το Υπουργείο Παιδείας, να δώσει τη λύση που αρμόζει για τη μοναδική σχολή στην Ελλάδα με 60 χρόνια επιτυχημένης ιστορίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και με 20.000 περίπου αποφοίτους’. Αποτελεί τη μοναδική σχολή στον Ελλαδικό χώρο όπου εφαρμόζεται το συγχρονικό μοντέλο εκπαίδευσης (παράλληλη διδασκαλία τεχνικών και παιδαγωγικών μαθημάτων) για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς των ΕΠΑΛ.

Η λύση είναι η αυτόνομη Πανεπιστημιοποίηση της σχολής για συνεχίζει να παράγει υψηλού επιπέδου ευρυμαθείς εκπαιδευτικούς . Τη χρονική περίοδο που το υπουργείο παιδείας έχει εστιάσει στη προβολή και αναβάθμισή της Τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως με τα προγράμματα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ, εκθέσεις για τα ΕΠΑΛ στο Σύνταγμα κλπ η πανεπιστημιακή εξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί μονόδρομο.

Ελπίζουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν να χαθεί από τον χάρτη της τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μία σχολή με τεράστια προσφορά και ιστορία.

Για το ΔΣ της ΕΤΕ

Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

Θεοδωρόπουλος Σωτήρης Αναστασιάδης Νίκος