ete1

Ανακοίνωση σχετικά με την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

 


ΟΧΙ

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ

Η μη Πανεπιστημιοποίηση της Σχολής και η ένταξή της στο Αττικό ΤΕΙ σημαίνει:

 

Για τους σπουδαστές:

–          Υποβαθμισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην ειδικότητα ύστερα από πενταετή φοίτηση. (Oι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν αναγνωρίζονται ως μηχανικοί, στη νομοθεσία παντού οι διακρίσεις σε βάρους τους είναι εμφανείς)

–          Καμία προοπτική διορισμού στην εκπαίδευση

–          Ανεργία, αφού το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ / ΣΕΛΕΤΕ (λόγω της ιδιαιτερότητάς του) δε γίνεται δεκτό από πολλούς οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ για τις ίδιες θέσεις γίνονται δεκτοί απόφοιτοι αντίστοιχων τμημάτων των ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου.

–          Άμεση μεταφορά της λειτουργίας των τμημάτων τεχνολογικών ειδικοτήτων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πειραιά.

–          Μη αναγνώριση της ιδιότητας του απόφοιτου εκπαιδευτικής σχολής ακόμα και από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

 

Για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς:

–          Οι νέες αναθέσεις μαθημάτων για το Τεχνολογικό Λύκειο θα ανατρέψουν τα όλα ως τώρα κεκτημένα μας  και θα οδηγήσουν σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος μας υπέρ των ΠΕ12 και των ΤΕ01. (η εποχή των αναθέσεων του Ενιαίου Λυκείου του 1998, έχει ξεκινήσει με την κατάργηση όλων των τεχνολογικών μαθημάτων του Γενικού Λυκείου και την αντικατάσταση του μαθήματος της Τεχνολογίας από το ¨μάθημα¨ της Ερευνητικής Εργασίας.

–          Διακρίσεις σε βάρος μας στην κάλυψη θέσεων ευθύνης και γενικά στη μισθολογική και ιεραρχική μας εξέλιξη.

–          Μεγάλη εργασιακή και μισθολογική υποβάθμισή μας σε περίπτωση μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, κάτι που με τις νέες αναθέσεις θα πλήξει κυρίως τα μέλη μας.

–          Σημαντική υποβάθμιση και συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κυρίως τον ειδικοτήτων μας.

–          Αδυναμία διεκδίκησης αναθέσεων σε σύγχρονα θεματικά παιδεία (Επιχειρηματικότητα , Συμβουλευτική – ΣΕΠ – Περιβάλλον κτλ) που μαζί με την επερχόμενη κατάργηση και του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο θα οδηγήσει πολλά μέλη μας στην ανεργία.

 

 

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ