ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε  ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΡΙΛΛΗ         

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε  ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΡΙΛΛΗ         

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των υπευθύνων Παιδείας των  κομμάτων για τις  θέσεις της Ε.Τ.Ε, πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 24-2-2021 και ώρα 18:30 τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Τ.Ε που συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασαγιώργης και ο Γ. Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τριβέλλας, με τον Τομεάρχη Παιδείας, Υπεύθυνο για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Κορίλλη.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Τ.Ε  ενημέρωσαν τον κ. Κορίλλη σχετικά με τις θέσεις της Ε.Τ.Ε για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, του τόνισαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την ΤΕΕ και την κατάρτιση (Ν 4763/2021) και επισήμαναν τα σημεία που χρειάζονται άμεσα αλλαγές. Επίσης αναφέρθηκαν στο καθοριστικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει η ΑΣΠΑΙΤΕ στο μέλλον της ΤΕΕ.

Ο κ. Κορίλλης άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις μας και τις βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσες όπως και τις προτάσεις μας σημαντικές. Συμφωνήσαμε σε συνέχεια των επαφών μας όπως και σε συνάντηση με τον κ. Ευσταθόπουλο, Υπεύθυνο Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο άμεσο μέλλον για ενημέρωση για το θέμα της Πανεπιστημιοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

           Το ΔΣ της ΕΤΕ