ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

19  Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών  (Ε.Τ.Ε.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.  με εκπροσώπους του ΚΚΕ. Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ συμμετείχε ο βουλευτής  κ. Ιωάννης Δελής  και εκ μέρους του Τμήματος Παιδείας – Έρευνας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η κ. Παπαϊωάννου Κέλλυ. 

Η συζήτηση, η οποία διήρκησε μια ώρα, επικεντρώθηκε στο μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ ενημέρωσαν για την σημερινή λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ, τη μοναδική πενταετή σχολή του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Παρουσίασαν την πρόταση που έχουν καταθέσει στην Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως, στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Καθηγητή κ. Δημόπουλο και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.  Τεκμηρίωσαν την αναγκαιότητα ύπαρξης Σχολής Εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τα πλεονεκτήματα που έχει το συγχρονικό μοντέλο εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτικών και πως αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μέσω της Πανεπιστημιακής μετεξέλιξης της ΑΣΠΑΙΤΕ με ταυτόχρονη διεύρυνση των τμημάτων της. Τέλος αναφέρθηκαν στο θέμα του οικοπέδου της ΑΣΠΑΙΤΕ και τα τμήματα του, που με διάφορους τρόπους αποσπάσθηκαν από την κυριότητα της Σχολής, στερώντας αυτή από χώρους άθλησης των φοιτητών της, εκτάσεις πρασίνου και τους απαιτούμενους χώρους για την ανάπυξη των υποδομών της.

Τόσο ο κ. Δελής, όσο και η κ. Παπαϊωάνου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, κατανόησαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας και δήλωσαν ότι η θέση τους είναι υπέρ της αναγκαιότητας ύπαρξης σχολής εκπαιδευτικών για την επαγγελματική εκπαίδευση η οποία πρέπει να υλοποιηθεί μέσω της Πανεπιστημιοποίησης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Για το σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, όπως επίσης και σε συνέχιση της μεταξύ μας επικοινωνίας για την προώθηση και επίλυση του θέματος.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.