ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

18  Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις θέσεις της Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών  (Ε.Τ.Ε.), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χάρη Καστανίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ο κ. Χ. Καστανίδης δήλωσε ότι ήταν και παραμένει υποστηρικτής της Πανεπιστημιακής μετεξέλιξης της Σχολής και της ουσιαστικής αναβάθμισής της. “Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση πρέπει πρώτα να αναβαθμίσουμε τη Σχολή των εκπαιδευτικών της” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χ. Καστανίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση της Ε.Τ.Ε. για την Πανεπιστημιοποίηση της ΑΣΠΑΙΤΕ και το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε τον ενημέρωσε διεξοδικά για το θέμα αυτό, όπως και για τις μέχρι τώρα ενέργειές του.

Ο κ. Χ. Καστανίδης μας ενημέρωσε για την κατάθεση ερώτησης στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, απο την Υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Βουλευτή κ. Χαρά Κεφαλίδου (Παρασκευή 12/03/2021).

Τέλος μας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να είναι συντονιστής ομάδας βουλευτών κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που θα αναδείξουν το θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, για να υπάρξει άμεσα λύση αντάξια  της ιστορίας και της 60χρονης προσφοράς  της, η οποία θα συμβάλλει στην πραγματική βελτίωση των σπουδών της ΤΕΕ, αλλά και της εκπαίδευσης γενικότερα. Επιπλέον ζήτησε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και συνεργασία της ΕΤΕ μαζί του, για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.