Δελτίο Τύπου – Τηλεδιάσκεψη  μελών του ΔΣ της Ε.Τ.Ε  με τον   Υφυπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεδιάσκεψη  μελών του ΔΣ της Ε.Τ.Ε  με τον   Υφυπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο

 Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 26-3-2021 και ώρα 11.00, τηλεδιάσκεψη μελών του ΔΣ της ΕΤΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο, με θέμα το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Από πλευράς ΕΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασαγιώργης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μουστάκας και ο Γ. Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τριβέλλας. Στη τηλεδιάσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ και μέλος της ΕΤΕ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη και ο Πρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητής κ. Γεώργιο Χατζαράκης ύστερα από πρόσκληση του Υφυπουργού.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Τ.Ε  παρουσίασαν την ιστορική διαδρομή της ΣΕΛΕΤΕ, τα πλεονεκτήματα του συγχρονικού μοντέλου παραγωγής εκπαιδευτικών, ανέλυσαν την πρόταση της ΕΤΕ για την Πανεπιστημιακή μετεξέλιξή της, επεσήμαναν την αναγκαιότητα λήψης πολιτικής απόφασης άμεσα και πριν την έκδοση των μηχανογραφικών δελτίων και εστίασαν στην κομβική σημασία της ύπαρξης Πανεπιστημιακής στάθμης Σχολής Εκπαιδευτικών για τους τομείς της ΕΕΚ, προκειμένου να υπάρξει  η απαιτούμενη ανάπτυξή της  και η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της.

Τόσο ο κ. Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Χατζαράκης τόνισαν την αναγκαιότητα της άμεσης Πανεπιστημιακής  μετεξέλιξης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η τηλεδιάσκεψη διακόπηκε πριν την τοποθέτηση του Υφυπουργού λόγω προειδοποιητικού τηλεφωνήματος για ύπαρξη βόμβας στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, με τη δέσμευση του υφυπουργού για ολοκλήρωσή της σύντομα.

           

Το ΔΣ της ΕΤΕ