Δελτίο Τύπου – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

 Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ύστερα από πρόσκληση της ΕΤΕ, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με βασικό θέμα: το Μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ – Ένταξη της Σχολής στο ΕΚΠΑ. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ και εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ οι καθηγητές: Σαράντος Ψυχάρης, Αναστασία Σωτηροπούλου, Ανδρέας Παπαδάκης.

Στη συζήτηση που έγινε αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως τώρα,  με μοναδική διαφαινόμενη λύση την Πανεπιστημιακή μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ μέσω της ένταξής της ως  Σχολής στο ΕΚΠΑ.

Για την προώθηση της λύσης αυτής ζητήσαμε από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ την  από κοινού σύνταξη  και αποστολή εγγράφου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με το οποίο να ζητάμε την επίσπευση των ενεργειών της  προς την υλοποίηση αυτής της πρότασης, πριν την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων και των μηχανογραφικών για τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με παράλληλη νύξη για τις απαραίτητες μεταβατικές διατάξεις που πρέπει να περιλαμβάνει η ρύθμιση αυτή, τόσο για τους αποφοίτους της Σχολής, όσο και για τους φοιτητές και το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό Προσωπικό της.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Ψυχάρης, επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει τις προσεχείς ημέρες, ως προς την αποδοχή του αιτήματος για κοινή σύνταξη εγγράφου από τα δύο σωματεία.

Στη συνέχεια, θίξαμε το θέμα της προσφυγής της ΕΤΕ για την προκήρυξη του διαγωνισμού προσλήψεων εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ, ζητήσαμε την έμπρακτη στήριξη του ΣΕΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ και τονίσαμε την επιβεβλημένη έναρξη των διαδικασιών από τα Τεχνολογικά Τμήματα της σχολής για την αναγνώριση του Πτυχίου των πενταετών τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ ως integrated master.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.