Ανακοίνωση για διασυρμό συναδέλφου

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις I

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα σε ΕΠΑΛ της Αττικής με πρωταγωνιστές τον Διευθυντή του σχολείου και μέλους της Ένωσής μας Γ.Α. και ενός μαθητή του σχολείου, αποφασίσαμε ομόφωνα, με αυτή την επιστολή, να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον άδικα διασυρόμενο συνάδελφο και ταυτόχρονα να δηλώσουμε την λύπη και τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη που έλαβε η υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπαιδευτικού επί 33 έτη, από τα οποία τα 12 έτη διετέλεσε Διευθυντής ΕΠΑΛ, επέδειξε επαγγελματική ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, συνέπεια και ακεραιότητα απέναντι στην απαιτητική αποστολή του σε επίπεδο συναδέλφων, αλλά κυρίως απέναντι στα παιδιά, τα οποία πάντοτε προσέγγιζε με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη, σεβόμενος τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο και πάντα τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ο συνάδελφός μας κατηγορείται και σύρεται στα δικαστήρια με μόνο όπλο την ηθική στήριξη και συμπαράσταση των συναδέλφων του, που καθημερινά βιώνουν τις αυξανόμενες ακραίες συμπεριφορές στο σχολικό περιβάλλον.

Η Ένωσή μας θεωρεί απαραίτητη την άμεση αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων από το Υπουργείο Παιδείας με την εξασφάλιση της ασφάλειας στο χώρο του σχολείου (π.χ. σχολικοί φύλακες) και την ουσιαστική στήριξη  τόσο των εκπαιδευτικών (π.χ. άμεση νομική υποστήριξη από την υπηρεσία τους, δραστική και ουσιαστική αλλαγή στο σχετικό με την επιβολή ποινών, νομοθετικό πλαίσιο κ.λπ.),  όσο και των μαθητών τους (π.χ. σταθερή και συνεχή ψυχολογική υποστήριξη από μόνιμους ψυχολόγους και αντίστοιχες κρατικές δομές).

Το ΔΣ της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο και μέλος της Ένωσής μας.

To ΔΣ της ΕΤΕ