Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ – ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ

Latest Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Θέμα : «Επιστολή προς υπουργό παιδείας για το θέμα ΑΣΠΑΙΤΕ»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ), ως ο επιστημονικός φορέας των πτυχιούχων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ & νυν ΑΣΠΑΙΤΕ ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 4.500 εν ενεργεία εκπαιδευτικούς των κλάδων (ΠΕ81-ΠΕ84), εκφράζει τον σκεπτικισμό καθώς και την έντονη διαφωνία της στην προδήλως διαφαινόμενη απόπειρα «εξαφάνισης» μιας Σχολής με 60ετή Ιστορία και σημαντική προσφορά στη Δημόσια Εκπαίδευση της Χώρας μας. Ακόμη περισσότερο, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, καθώς αγνοήθηκε πλήρως η ΕΤΕ και επί 25ετία εκπεφρασμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ευρύτερης πολιτικής & κομματικής αποδοχής πρότασή της για την αναγκαιότητα Πανεπιστημιακής μετεξέλιξης της Σχολής σε ένα Σύγχρονο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Αρχικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η πρόταση της ΕΤΕ ήταν και παραμένει «συγχρονισμένη» με τις  επιστημονικές διεθνείς εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα των Παραγωγικών Σχολών Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα δε στην περίπτωση της χώρας μας, η μοναδική Σχολή, εκπρόσωπος του πλέον επιτυχημένου συγχρονικού μοντέλου δημιουργίας εκπαιδευτικών λειτουργών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η πολιτική και ιστορική συγκυρία είναι κρίσιμη, καθώς Σας δίνεται η δυνατότητα να «σημαδέψετε» θετικά το πεδίο της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Αφορμή, ειδικά τώρα που επανασχεδιάζεται το τοπίο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί η απαραίτητη διαμόρφωση των προϋποθέσεων δημιουργίας εκπαιδευτικών λειτουργών μέσα από ένα Ίδρυμα που έχει αποδείξει πως μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε έναν τέτοιο σχεδιασμό.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ας μην αποφύγετε την πρόκληση. Θα μας βρείτε συμπαραστάτες σε μια τέτοια απαιτητική προσπάθεια, πρόθυμους να συνεργαστούμε και να συγκρουστούμε με «κατεστημένες» και ιδιοτελείς αντιλήψεις, που επιβράδυναν την αναγκαία επιστημονική εξέλιξη του Ιδρύματος και όχι να ενδώσετε σε αυτές. Ζητάμε μια άμεση συνάντηση μαζί σας, ώστε να παρουσιάσουμε το τόσο αναγκαίο για τη χώρα σχεδιασμό – πρόταση της ΕΤΕ, καλώντας σας ταυτόχρονα να «παγώσετε» τις όποιες μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες, που ως μόνο αποτέλεσμα θα έχουν να τραυματίσουν – πολύ φοβόμαστε, ανεπανόρθωτα – τη Δημόσια Εκπαίδευση στο ευαίσθητο τμήμα της, τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

 

Για το ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Θεοδωρόπουλος Σωτήριος                                                  Αναστασιάδης Νικόλαος

[embeddoc url=”https://www.ete.gr/wp-content/uploads/2018/10/ete_aspaite_17-10-2018.pdf” download=”all”]Ο