Η απουσία της Υπουργού και τα 50χρονα μιας Κυρίας

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αθήνα, 22/12/09

Η απουσία της Υπουργού και τα 50χρονα μιας Κυρίας

          Πρέπει να ήταν πολύ σοβαροί οι λόγοι –δυσκολευόμαστε να τους φανταστούμε- οι οποίοι εξανάγκασαν την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου να απουσιάσει από τις  μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στις 11 Δεκεμβρίου 2009, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του πρότυπου και καινοτόμου για την εποχή του, ιστορικού αυτού ιδρύματος.

          Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια προτομής της ιδρύτριας της Σχολής Νίκης Δενδρινού – Αντωνακάκη η οποία διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. (Η προτομή φιλοτεχνήθηκε με δαπάνη των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ ως ένδειξη τιμής στη μεγάλη αυτή προσωπικότητα της Ελληνικής Εκπαίδευσης). Σημειώνουμε ότι η τιμώμενη υπήρξε από τα λίγα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας που το όραμά της μετουσιώθηκε σε πραγματικό έργο με τεράστια συνεισφορά στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως ήταν ο μεγάλος ΑΠΩΝ των εκδηλώσεων!

Η Υπουργός ούτε έναν χαιρετισμό δεν μπορούσε να αποστείλει;

Ούτε ένας υφυπουργός ούτε καν ο νέος Γενικός Γραμματέας μπορούσαν να παραστούν;

          Η κ. Υπουργός δήλωνε, προεκλογικά, ότι πρόθεσή της είναι η αναβάθμιση της σχολής, που θα συνδυαστεί με την αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Λόγια αλλά και πράξεις που μένουν!

Περιμένουμε απαντήσεις…

 

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

Πτυχ. ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ