ete1

ΘΕΜΑ: ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ 40% ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

 


                                                                            

ΠΡΟΣ:

– Yπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Mπαμπινιώτη Γ.

– Υφυπουργό Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Χριστοφιλοπούλου Ε.

– Διεύθυνση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοινοποίηση: ΔΕ ΑΣΠΑΙΤΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Διαβαστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

ΑΘΗΝΑ, 11/4/2012

Αρ. Πρωτ.: 6

ΘΕΜΑ: ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ 40% ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την αδικία που προκύπτει σε βάρος των πτυχιούχων – μελών της ένωσης μας, από την εφαρμογή των νόμων (3848/2010, άρθρο 9 και 3833/2010, άρθρο 10, παρ 2), οι οποίοι ορίζουν ότι θα σταματήσουν να τροφοδοτούνται με προϋπηρεσία μετά τις 30/6/2010, ο ενιαίος πίνακας διορισμών και ο πίνακας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Ως βασικός λόγος, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ήταν να μην υπάρξουν μεταβολές στην κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες, ώστε να μην χαθεί το δικαίωμα διορισμού σε όσους το είχαν κατοχυρώσει, με βάση τον αριθμό των θέσε-ων που καθόριζαν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ (2Π/2008, 2Π/2008, 3Π/2008,4Π/2008 και 5Π/2008).

Ωστόσο, προφανώς από παράληψη του νομοθέτη, προέκυψε ένα ζήτημα που προκαλεί κα-τάφορη αδικία των εκπαιδευτικών που είναι ενταγμένοι στους αντίστοιχους πίνακες προϋπη-ρεσίας (διορισμού και αναπληρωτών). Τα στοιχεία με τα οποία συντάχθηκαν οι πίνακες ήταν η προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία αλλά και η κατοχή πιστοποιητικού παιδαγωγικής και δι-δακτικής επάρκειας. Αποτέλεσμα της παράληψης αυτής, είναι ότι ενώ σταμάτησε η καταγραφή της προϋπηρεσίας που αποκτούν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, δεν στα-μάτησε η καταγραφή του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, το οποίο αποκτήθηκε μετά το «κλείδωμα» των πινάκων (30/6/2010). Φυσικό αποτέλεσμα είναι η με-ταβολή της κατάταξης των πινάκων με χρήση μόνο του ενός κριτηρίου (απόκτηση παιδαγω-γικής και διδακτικής επάρκειας) σε βάρος όσων ήδη την είχαν αποκτήσει πριν τις 30/6/2010 και είχαν κατοχυρώσει το δικαίωμα του διορισμού τους, το οποίο και χάνουν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειες σας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε τα δύο τελευταία χρόνια – αλλά και για όλη τη μεταβατική περίοδο, ώστε να «κλειδώσουν» οι πίνακες που καταρτίστηκαν την 30/6/2010, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η απόκτηση πιστο-ποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας που αποκτήθηκε μετά τις 30/6/2010.

Για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ                                                                       Ν. ΒΑΣΑΓΙΩΡΓΗΣ