Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ete1

Mε τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

 

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΕ, Κώστας Καλτσάς παρουσίασε τις θέσεις της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) για την αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ακολούθησε μακρά συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση στην οποία τέθηκαν όλα τα θέματα της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και των σχεδιαζόμενων πολιτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Γενικό Λύκειο). Επίσης 

 

 

     

 


                                                                                                                  Αθήνα, 13 – 02 – 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Θέμα:   Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

 

Με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΕ, Κώστας Καλτσάς παρουσίασε τις θέσεις της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) για την αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ακολούθησε μακρά συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση στην οποία τέθηκαν όλα τα θέματα της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και των σχεδιαζόμενων πολιτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Γενικό Λύκειο). Επίσης συζητήθηκε η πρόταση που έχει κατατεθεί από το ΙΕΠ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την αναβάθμιση του Λυκείου και την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ΕΤΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την ουσιαστική απουσία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από αυτή την πρόταση και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας την ουσιαστική αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, ζητώντας την απόσυρση – αναμόρφωση αυτής της πρότασης του ΙΕΠ που ουσιαστικά τείνει στην υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η ΕΤΕ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της για την αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Γεώργιος Μουστάκας και εκ μέρους της ΕΤΕ εκτός του Προέδρου Κώστα Καλτσά, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βασαγιώργης και τα μέλη του Δ.Σ. Νικόλ Βρυσούλη, Ιωάννα Φουσέκη και Κώστας – Βίκτωρ Χατζησταμάτης.

Για το Δ.Σ. της ΕΤΕ

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέας

 

Καλτσάς Κωνσταντίνος                                                   Παπάζογλου Μιχαήλ