Ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μαρούσι,  12 Μαΐου 2021

  Ανοιχτή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Κυρία Υπουργέ,

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) εκφράζει την αγανάκτηση των χιλιάδων εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ επειδή για μια ακόμα φορά, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνείται να ασχοληθεί και να προωθήσει λύση στο πρόβλημα της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ, του μοναδικού ΑΕΙ το οποίο δεν είναι ενταγμένο στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Κυρία Υπουργέ, έχουμε ζητήσει συνάντησή μαζί σας (Αρ. Πρωτ 4/11-2-21) και δεν έχουμε πάρει ακόμη απάντηση, έστω και αρνητική. Στην τελευταία μας επιστολή
(Αρ. Πρωτ. 23 / 27-4-21) ζητήσαμε μια δήλωση για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, πριν την ανακοίνωση του αριθμού των φετινών εισακτέων στα ΑΕΙ, η οποία συνδέεται άμεσα με τις επιλογές των υποψηφίων κατά την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να  ασχοληθεί με την ΑΣΠΑΙΤΕ, είναι σαφής υποβάθμιση της προσπάθειας ανάπτυξης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Κ.), που τόσο διατυμπανίστηκε  κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Νόμου 4763/2020 (Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης).

Διερωτόμαστε, τι ακριβώς συμβαίνει κυρία Υπουργέ;

Δεν είστε έτοιμη, παρά τις προεκλογικές σας εξαγγελίες ή μήπως έχετε αποφασίσει, αντί για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης, το κλείσιμο της μοναδικής Σχολής εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών της Ε.Ε.Κ., χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του μικρού αριθμού εισακτέων, που θα προκύψει από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής;

Κυρία Υπουργέ,

έχετε μοναδική ευκαιρία να αφήσετε το θετικό σας στίγμα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας!

  • Συμφωνούν το ΕΚΠΑ και η ΑΣΠΑΙΤΕ.
  • Συμφωνούν οι εκπαιδευτικοί της ΕΕΚ.
  • Συμφωνούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.                  

Σας καλούμε να ανακοινώσετε τις προθέσεις σας πριν από την ανακοίνωση του αριθμού των φετινών εισακτέων στα ΑΕΙ.                                                                                                                     

Για το ΔΣ της ΕΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Νικόλαος Βασαγιώργης

 Σεραφείμ  Τριβέλλας