Τηλεδιάσκεψη μελών της ΕΤΕ, ειδικότητας ΠΕ83, με μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Η.

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

15 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 11/5/2021, με πρωτοβουλία της Ε.Τ.Ε., πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μελών της,  ειδικότητας ΠΕ83, με μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Η. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων) με θέμα:

Το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου (εκπαίδευση, απαιτήσεις επαγγέλματος, πεδία απασχόλησης, επαγγελματικά δικαιώματα, εξελίξεις στον κλάδο και προοπτικές, ο θεσμός της μαθητείας στα ΕΠΑΛ).

Από τη συζήτηση προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και για τα δύο σωματεία, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της επικοινωνίας τους με στόχο τη διαρκή ενημέρωση τους για τις εξελίξεις στο χώρο τόσο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης όσο και στο χώρο εργασίας.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνεργασία σε επίπεδο ενημέρωσης των μαθητών για το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν αλλαγές στη νομοθεσία και τις χρησιμοποιούμενες τεχνικές.

Από την ΕΤΕ συμμετείχαν από το ΔΣ οι: Ν. Βασαγιώργης και Σ. Θεοδωρόπουλος και από την Επιστημονική Ομάδα Εργασίας Ηλεκτρολόγων οι: Β.Ρίζου, Ι.Κατσάνος, Μ.Σπάσος,
Χ. Παπανικολάου. Από την Π.Ο.Σ.Ε.Η. συμμετείχαν οι: Θεόδωρος Αγγουράκης  (Πρόεδρος ΔΣ), Άγγελος Κουντουργιάννης (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χρήστος Παπαευθυμίου (Β΄ Αντιπρόεδρος), Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος (Γ. Γραμματέας), Παντελής Τσοκανής (Ειδικός Γραμματέας).

Το ΔΣ της ΕΤΕ