Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Ε.Τ.Ε , του Θεοδωρόπουλου Σωτήρη

Άρθρα μελών της ΕΤΕ

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

του Θεοδωρόπουλου Σωτήρη,  εκπαιδευτικού ΠΕ17.03

υποψηφίου για το ΔΣ της ΕΤΕ

Δείτε την επιστολή εδώ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

 

αισθάνομαι την ανάγκη μετά από αρκετά χρόνια αδιάλειπτης παρακολούθησης   της λειτουργίας της Ε.Τ.Ε, να επικοινωνήσω μαζί σας αφενός για να σας ανακοινώσω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για το καινούργιο Δ.Σ της Ε.Τ.Ε και αφετέρου για να υποστηρίξω αυτήν μου την απόφαση.

 

Αρχικά,  θα ήθελα να συγχαρώ τους δύο τελευταίους προέδρους της ένωσης, τον κ. Τριβέλα Σ. και τον κ. Μουστάκα  Γ. που προσωπικά γνωρίζω και εκτιμώ απεριόριστα, επισημαίνοντας ότι με τους διαρκείς αγώνες τους και την επιτυχημένη πορεία τους κατάφεραν στα πλαίσια της Ένωσης να ενισχύσουν τόσο την ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης όσο και την επαγγελματική παρουσία των συναδέλφων, ως αρωγοί σε κάθε περίσταση (για παράδειγμα οι αγώνες του τελευταίου για το μάθημα Γενικής Τεχνολογίας κ.λπ).

 

Ωστόσο, το ειδικό βάρος της ενεργούς εμπλοκής τους, κρίνοντας εξ ιδίων,  λειτούργησε ίσως ως ανασταλτικός παράγοντας στην εμπλοκή άλλων συναδέλφων στο Δ.Σ της Ε.Τ.Ε.  Υπήρξε από την πλευρά μας εφησυχασμός με την αιτιολογία της άριστης διαχείρισης και του συντονισμού των δράσεων. Σήμερα, όμως, δεδομένου ότι ο μεν πρώτος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί –μέσω ανοικτής επιστολής του- να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ε.Τ.Ε και ο δεύτερος οφείλει να προστατεύσει τη θεσμική του θέση στο Υπουργείο, καλούμαστε όλοι να ενεργήσουμε ώστε να αναπληρώσουμε το κενό τους. Επίσης, μέλη προηγουμένων Δ.Σ των οποίων η συνεισφορά  τους  υπήρξε ουσιαστική οι οποίοι –αξιόλογοι όλοι τους- θα αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση των αγώνων της ένωσης.

 

Όμως δεν αρκεί αυτό. Ξεκινώντας από αυτό το σημείο ως βάση του οικοδομήματος, καλούνται και νέοι άνθρωποι να πλαισιώσουν την προσπάθεια, ώστε η ένωση ενισχυμένη να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις. Βασική προϋπόθεση για να αποδώσει μια τέτοια προσπάθεια, κατά τη γνώμη μου, είναι το όργανο να παραμείνει απερίσπαστο, πέραν από κάθε κομματική ιδεοληψία, συνεχίζοντας τη δράση του. Η στελέχωση του νέου Δ.Σ πρέπει να γίνει με νέους συναδέλφους/ισσες που έχουν διάθεση για δουλειά αλλά και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων έμπειρων παλαιών μελών.

 

Εγώ προσωπικά ανήκω στη πρώτη ομάδα και εξηγώ.

Όπως προανέφερα ήμουν υπό εφησυχασμό λόγω του βεληνεκούς του προέδρου και των υπολοίπων μελών. Ωστόσο, συμμετείχα αθέατα, στο μέτρο του δυνατού, με προτάσεις, παρατηρήσεις, άμεση επικοινωνία με τα μέλη, θέτοντας προβληματισμούς, επιχειρήματα, ενστάσεις οι οποίες κατά καιρούς είχαν ανατροφοδοτικό χαρακτήρα τόσο για τους εμπλεκόμενους/ες όσο και για τις δράσεις της Ένωσης. Θεωρώ ότι οι παρούσες συνθήκες υπαγορεύουν, πλέον, την ενεργό  συμμετοχή μου. Hδιάθεσή μου και το ενδιαφέρον μου για την τεχνική εκπαίδευση παραμένουν αναλλοίωτα όλα αυτά τα χρόνια. Πολύ περισσότερο σήμερα που βρισκόμαστε ως τεχνική εκπαίδευση σε τροχιά αναμόρφωσης, η ενεργός μου παρουσία θεωρώ ότι είναι απαραίτητη. Δεν έχω πρόθεση να αναφερθώ στα προβλήματα του κλάδου ή συνολικότερα της εκπαίδευσης, γιατί θεωρώ πως είναι γνωστά, καθ’ όσον απευθύνομαι σε κοινό που ζει, εργάζεται και έχει καθημερινή τριβή με αυτά. Ωστόσο, θέλω να θέσω κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης που κατ’ εμένα αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της, όπως το θέμα του περιεχομένου και επιπέδου σπουδών των μαθητών μας, τη συμπληρωματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός τεχνικού σχολείου με παιδευτικό, ψυχοκοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα  για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του – συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των τοπικών κοινοτήτων και των αναπτυξιακών θυλάκων, ώστε να ανατροφοδοτείται συνεχώς και να τολμά να αλλάζει με όραμα και φιλοδοξία για το κάλλιστο.

Όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι θα πρέπει να τεθούν υπόψη των μελών –συναδέλφων μέσω της Ε.Τ.Ε., στο οποίο θα συμβάλλει και η τεχνολογία, και στη βάση των όποιων πορισμάτων και αποφάσεων να αναπτυχθεί/συνεχιστεί η δράση του οργάνου.

Η έλλειψη προσωπικών ωφελιμιστικών επιδιώξεων μού παρέχει τη δυνατότητα να ενεργώ υπέρ του συμφέροντος των σκοπών της ένωσης, με απώτερο στόχο να ωφεληθούν όχι μόνο οι μαθητές και οι συνάδελφοί μας αλλά και γενικότερα η τεχνική εκπαίδευση. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια το έχω έμπρακτα αποδείξει τόσο στον εαυτό μου όσο και στους συναδέλφους που με γνωρίζουν.

Τέλος, νιώθω την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους/ες και μελλοντικά μέλη του νέου Δ.Σ καλή δύναμη και επιτυχία τόσο στην εκλογική διαδικασία όσο και στη μετέπειτα πορεία τους.

 

Με εκτίμηση

Θεοδωρόπουλος Σωτήρης

Τηλ. 6978112040 κινητο   /  2102614559 1ο ΕΠΑΛ ΙΛΙΟΥ

Αθήνα, 21/03/2016