ete1

Απολογισμός διετίας 2014-2016

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

 

 

ete1

ΈνωσηΤεχνολόγωνΕκπαιδευτικών

(Technology Teachers’ Association)

Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ

Τ.Θ. 45015 – Τ.Κ. 13510 ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τηλ: 6973275324

  URL: https://www.ete.gr/, E-mail: ete@ete.gr

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΣ

             Δείτε το Ενημερωτικό εδώ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα θέλαμε επιγραμματικά να σας ενημερώσουμε για τις σπουδαιότερες ενέργειες και δραστηριότητες της ένωσης μέσα στο χρονικό διάστημα που πέρασε από τον Μάϊο του 2014 που ανέλαβε το απερχόμενο ΔΣ μέχρι και σήμερα.

Το ΔΣ της ένωσης που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Απριλίου του 2014,  συγκροτήθηκε σε σώμα στις 10 / 5 / 2014 με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος
Μουστάκας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος
Σεραφείμ Τριβέλλας
Γ. Γραμματέας
Βασαγιώργης Νικόλαος
Ταμίας
Νικητοπούλου Σοφία
Οργανωτικός Γραμματέας
Φουσέκη Ιωάννα
Υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων
Παπάζογλου Μιχάλης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Χατζησταμάτης Κωνσταντίνος – Βίκτωρ

 

Στο διάστημα αυτό πολλά θέματα απασχόλησαν το ΔΣ με κυριότερα:

  • Η λειτουργία των ΕΠΑΛ και το μέλλον της επαγγελματικής εκπαίδευσης ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε την ένωση όλο αυτό το διάστημα. Με έγγραφά μας ζητήσαμε βελτιώσεις στη λειτουργία του ΕΠΑΛ, που αφορούσαν αλλαγές στις ομάδες προσανατολισμού  και στα διδασκόμενα μαθήματα σε αυτές και υποβάλλαμε προτάσεις για το τέταρτο έτος και για τα διδασκόμενα μαθήματα στις διάφορες ειδικότητες. Μέλη μας συμμετείχαν σε επιτροπές για τις αναθέσεις μαθημάτων, τα ΩΠ και τα προγράμματα σπουδών στα ΕΠΑΛ. Υπήρξαν επαφές στο ΥΠΑΙΘ και στο ΙΕΠ για τα παραπάνω θέματα, όπως επίσης και για το επίμαχο θέμα του τρόπου καθορισμού των κενών και πλεονασμάτων. Πολλές από αυτές πραγματοποιήθηκαν μαζί με τον πρόεδρο της ΕΔΜΗΔΕ κ. Γεωργάκη.

  • Για το μάθημα της Τεχνολογίας έγιναν παρεμβάσεις και υποβλήθηκαν προτάσεις για την αναμόρφωση του ΑΠΣ (ΑΠ10/4.5.14) όπως επίσης και για τη θεσμοθέτηση εργαστηρίου Τεχνολογίας και την μείωση του αριθμού μαθητών για το διαχωρισμό του τμήματος (ΑΠ 18/23.09.14).

  • Τα υπηρεσιακά θέματα που μας απασχόλησαν αυτό το διάστημα ήταν: Κενά – πλεονάσματα – ρύθμιση υπερωριών, αίτημα για απόδοση οργανικών θέσεων σε κλάδους εκπαιδευτικών με αναθέσεις σε μονόωρα μαθήματα, ενοποίηση ομαδοποιημένων ειδικοτήτων. Ιδιαίτερα απασχόλησε το ΔΣ η κατάσταση που επικρατεί με τον μικρό αριθμό των σχολικών συμβούλων του κλάδου μας, τα κριτήρια επιλογής των σχολικών συμβούλων και τι θα συμβεί σε περίπτωση ομαδοποίησης των ειδικοτήτων. Πριν λίγο καιρό για μια ακόμη φορά υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με το σχέδιο νόμου για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο καθώς αν δεν υπήρχε άμεση παρέμβασή μας – παράσταση στους αρμόδιους υπουργούς θα γινόταν επανακατάταξή μας σε κατηγορία ΤΕ με ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε για την υπηρεσιακή και μισθολογική μας κατάσταση και εξέλιξη.

  • Στην ΑΣΠΑΙΤΕ άλλαξε στο διάστημα αυτό δύο φορές η ΔΕ. Στην πρώτη περίπτωση με υπουργική απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου παραμονές των Χριστουγέννων αντικαταστάθηκαν όλα τα μέλη της και για πρώτη φορά μετά το 2004 η ΕΤΕ δεν εκπροσωπήθηκε στη νέα σύνθεσή της. Την ενέργεια αυτή όπως και την τοποθέτηση του κ. Γιομπαζολιά στη θέση του αντιπροέδρου καταγγείλαμε με σχετική ανακοίνωσή μας και έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό. Η εκπροσώπησή μας αποκαταστάθηκε με την εκ νέου αλλαγή όλης της ΔΕ τον Ιούλιο του 2015. Στην περίοδο αυτή κάναμε έγγραφες παρεμβάσεις για την προωθούμενη επαναλειτουργία του ΓΕΤΕ, για τα μεταπτυχιακά της ΑΣΠΑΙΤΕ και την αναγκαιότητα ύπαρξη ποσόστωσης υπέρ των αποφοίτων. Επίσης επικαιροποιήσαμε  τις θέσεις μας σχετικά με το μέλλον της σχολής. Στο διάστημα αυτό τέλος, από τη θέση του στη ΔΕ, ο κ. Μουστάκας απέτρεψε την παραχώρηση εγκαταστάσεων της σχολής για χρήση τους από το Υπ. Παιδείας.

  • Στα πλαίσια της επιστημονικής μας δράσης, επιστημονικές ομάδες παρουσίασαν  κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων  2014 και 2015 μέσω της ιστοσελίδας μας τα θέματα και τις λύσεις των μαθημάτων των ΕΠΑΛ που εξετάζονται πανελλαδικά όπως επίσης και του μαθήματος της Ηλεκτρολογίας Γ΄ ΓΕΛ.

  • Επίσης συμμετείχαμε με 20 μέλη μας σε 2 χρηματοδοτούμενα σχέδια κινητικότητας ΚΑ1 (ευρωπαϊκά προγράμματα  ERASMUS+) με  τίτλο «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟY ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ  ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» με χώρες υλοποίησης την Πορτογαλία και την Ιταλία.

  • Ακόμα στις 9/5/14 στο κτίριο της νέας βιβλιοθήκης της ΑΣΠΑΙΤΕ η ΕΤΕ πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του έργου που υλοποίησε  με τη σύμπραξη και άλλων 6 χωρών στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci Partnership/Lifelong Learning Program με τίτλο “Creating an interactive e-book with comics for teaching entrepreneurship in VET” (περισσότερα στο   http://www.gotraining.gr/web/index.php/el/). Το πρόγραμμα αυτό έλαβε τιμητική διάκριση.

  • Για την επιτυχημένη όλα αυτά τα χρόνια υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την  ΕΤΕ μας απονεμήθηκε από το ΙΚΥ ο Χάρτης Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση(VET Mobility Charter) Η απόκτηση του Χάρτη από φορείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συνιστά πιστοποίηση της επάρκειας και της ικανότητάς τους στην υλοποίηση υποδειγματικών σχεδίων διακρατικής κινητικότητας. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική διάκριση και δημιουργεί νέες προοπτικές στην υλοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

  • Για το σχολικό έτος 2016-2017 έχουμε υποβάλλει  για το πρόγραμμα Erasmus+ την πρόταση ΄ Seriousgames / TheneweducationaltoolinEducationandtraining’ που περιλαμβάνει κατάρτιση 28 εκπαιδευτικών με  φορείς υλοποίησης το Πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία και το Πανεπιστήμιο του Tallin στην Εσθονία και αισιοδοξούμε για την έγκρισή της.

  • Τέλος κατορθώσαμε να αποκτήσουμε μόνιμη στέγη για την ένωση, δημιουργώντας γραφείο στο ισόγειο της φοιτητικής εστίας της ΑΣΠΑΙΤΕ, όπου πλέον διεξάγονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Αττική.

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Το απερχόμενο ΔΣ