ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ,  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΚΑΙ  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε  ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΤΣΙΝΟ

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

2   ΜΑΡΤΙΟΥ  2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ,  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΚΑΙ  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε  ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΤΣΙΝΟ

         Την Τρίτη 2-3-2021 και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Τ.Ε. στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασαγιώργης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μουστάκας και ο Γ. Γραμματέας κ. Σεραφείμ Τριβέλλας, με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Γεώργιο Βούτσινο.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Τ.Ε ενημέρωσαν τον κ. Γ.Βούτσινο σχετικά με τις θέσεις της Ε.Τ.Ε για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, κυρίως όμως αναφέρθηκαν στη καθοριστική σημασία της Πανεπιστημιακής αναβάθμισης της ΑΣΠΑΙΤΕ, που θα επηρεάσει άμεσα και θετικά (εκπαίδευση εκπαιδευτικών, επιμόρφωσή τους, σχεδιασμό δράσεων για την ΤΕΕ και την Τεχνολογική Εκπαίδευση στη Γενική Παιδεία, λειτουργία πειραματικών σχολείων τόσο στην έδρα της σχολής, όσο και στις έδρες των παραρτημάτων της, έρευνα, μεταπτυχιακά προγράμματα  κ.ά), όλο το φάσμα της ΤΕΕ, της κατάρτισης αλλά και το τμήμα των νέων και παλαιών γνωστικών αντικειμένων στη Γενική Εκπαίδευση.

Ο κ. Βούτσινος ενστερνίστηκε τη θέση μας για την Πανεπιστημιακή μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ και δήλωσε ότι η Σχολή πρέπει να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά της στο μέλλον.

           Το ΔΣ της ΕΤΕ