Email: ete@ete.gr

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε) αντιπροσωπεύει 4000 περίπου καθηγητές και τα μέλη της είναι κυρίως εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,με αντικείμενο τη διδασκαλία τεχνολογικών μαθημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

The Association of Technology Teachers’ Association (A.T.T) represents 4.000 teachers and its’ members belong to secondary technological schools from all over Greece. The “A.T.T” has local branches in the Greek region and is also a member of the global organization ITEEA International Technology and Engineering Educators Association (ITEEA), which its mission is to promote and develop technological education worldwide.

Read More...

Η Google επιστρέφει στο... γκαράζ

Στα εργαστήρια οι υπάλληλοι παίρνουν τα κατσαβίδια τους και... αποδρούν από τις οθόνες τους

Η Google βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων εργοδοτών παγκοσμίως, με τα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, ανέσεις όπως δωρεάν γεύματα και μετακίνηση, καθώς και αίθουσες χαλάρωσης με πιάνο και γιόγκα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στη δημοσιότητα άλλο ένα προνόμιο που απολαμβάνουν ορισμένοι υπάλληλοι της εταιρείας.

Κάθε εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 26 υπαλλήλους της εταιρείας, στην πλειονότητα τους μηχανικοί, να συμμετέχουν στα λεγόμενα «Google Workshops». Τα εργαστήρια αποτελούν έναν πρωτότυπο τρόπο να «αποδράσουν από τις οθόνες των υπολογιστών και τις καρέκλες των γραφείων τους για να χρησιμοποιήσουν εργαλεία συγκόλλησης, τρυπάνια και άλλα ακριβά μηχανήματα», υπογραμμίζει δημοσίευμα του πρακτορείου A.P., στο οποίο επιτράπηκε την προηγούμενη εβδομάδα να κάνει ένα τουρ των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.


Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό τρόπο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των υπάλληλων της και αποτελεί ιδέα του Λάρι Πέιτζ, του από τις 4 Απριλίου νέου διευθύνοντος συμβούλου της Google, η οποία ιδρύθηκε το 1997 στο πίσω μέρος ενός ενοικιαζομένου γκαράζ. Ο κ. Πέιτζ προχώρησε στην ίδρυση των εργαστηρίων το 2007 σε μια απόπειρα να επανασυνδέσει την εταιρεία με τις ρίζες τις. «Η αίσθηση που επικρατεί εδώ στην Google είναι ότι όλα τα καλά πράγματα ξεκινούν σε ένα γκαράζ», επισημαίνει ένας εκ των επικεφαλής μηχανικών που επιβλέπουν τα εργαστήρια, ο Γκρεγκ Μπάτερφιλντ. «Ο Λάρι ήθελε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο περιβάλλον, όπως αυτό που είχαν αντιμετωπίσει αυτός και ο Σεργκέι όταν ξεκίνησαν την Google, ένα είδος παιδικής χαράς για την επιδίωξη ιδεών», συμπλήρωσε.


Τα εργαστήρια, τα οποία είναι χωρισμένα σε τέσσερις ειδικούς χώρους, μέταλλο, ξύλο, συγκόλληση και ηλεκτρονικά, βρίσκονται σε μια απομονωμένη γωνία των κεντρικών γραφείων της Google, στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας, τα οποία εκτείνονται σε μια έκταση 4,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων. Μέχρι στιγμής, 300 υπάλληλοι της Google έχουν λάβει την έγκριση που τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα εργαστήρια.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_29/04/2011_440423

Χάρτης Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτισης

Απολογισμός Δ.Σ  διετίας  2014-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

(Δράσεις  περιόδου

Μάϊος 2014-Φεβρουάριος 2016)

Προγράμματα Δια βίου Μάθησης

Προγράμματα Δια βίου Μάθησης

Κύλιση στην Αρχή